نوشته شده در۲۷ بهمن ۱۳۹۶

افت قیمت نفت؛ دلایل و دورنما

افت قیمت نفت؛ دلایل و دورنما

این یک مطلب جالب است!

اعلام آمار وزارت انرژی آمریکا درباره ذخیره‌سازی‌های نفت خام این کشور را می‌توان یکی از موثرترین عوامل در کاهش قیمت نفت به شمار آورد. مطابق با آماری که وزارت انرژی آمریکا منتشر کرده، تولید نفت این کشور در هفته منتهی به دوم فوریه (۱۳ بهمن‌ماه) به روند افزایشی خود ادامه داده و به ۱۰ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است؛ این در حالی است که هفته پیش از آن ۹ میلیون و ۹۲۰ هزار بشکه بود.

تصویر تست

۱. افزایش تولید نفت آمریکا

اعلام آمار وزارت انرژی آمریکا درباره ذخیره‌سازی‌های نفت خام این کشور را می‌توان یکی از موثرترین عوامل در کاهش قیمت نفت به شمار آورد. مطابق با آماری که وزارت انرژی آمریکا منتشر کرده، تولید نفت این کشور در هفته منتهی به دوم فوریه (۱۳ بهمن‌ماه) به روند افزایشی خود ادامه داده و به ۱۰ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است؛ این در حالی است که هفته پیش از آن ۹ میلیون و ۹۲۰ هزار بشکه بود. بر این اساس مقدار تولید نفت آمریکا در ماه‌های اخیر رکوردی تاریخی را ثبت کرده و برای نخستین بار از سال ۱۹۷۰ میلادی تاکنون از مرز ۱۰ میلیون بشکه در روز گذشته است. افزون بر این، اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز اعلام کرده که انتظار دارد تولید نفت این کشور به ۱۰ میلیون و ۵۹۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ و به ۱۱ میلیون و ۱۸۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ برسد. اعلام این آمار نیز از لحاظ روانی تاثیر قابل توجهی بر بازارها داشته است، زیرا اگر بازار با این چشم انداز روبه‌رو باشد که عرضه نفت در آینده افزایش می‌یابد، به‌طور طبیعی واکنش نشان می‌دهد.

۲. ایجاد توازن نسبی در عرضه و تقاضا

در حالی که کشورهای عضو و غیر عضو اوپک با توافق کاهش عرضه تلاش کردند به بازار عرضه و تقاضا نظم دهند، در هفته‌های اخیر، افزایش تولید آمریکا و کاهش پایبندی برخی اعضای اوپک همچون عربستان و نیجریه به توافق کاهش عرضه سبب بر هم خوردن تعادل عرضه و تقاضا شده است. به‌نحوی که افزایش تولید سبب افزایش عرضه شده و این روند به طور‌طبیعی به کاهش قیمت‌ها کمک کرده است.

۳. دستکاری ارزش دلار توسط دولت آمریکا

یکی از دلایل مهم کاهش قیمت نفت که دارای ابعاد اقتصادی است، دستکاری ارزش دلار ازسوی دولت آمریکاست. با توجه به آن‌که آمریکا یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت خام در جهان به شمار می‌آید، افزایش قیمت نفت سبب تشدید کسری تجاری این کشور می‌شود. در این میان افت ارزش دلار ساده‌ترین و سریع‌ترین سازوکاری است که می‌تواند این کسری را جبران کند و وضع را در حال تعادل نگه دارد. از این رو در هم‌اکنون که دولت ترامپ با کسری بودجه شدیدی در داخل روبه‌روست، با ارزش کاهش دلار قصد دارد قیمت کمتری برای واردات نفت بپردازد تا از این طریق، بخشی از کسری بودجه هنگفت خود را جبران کند.

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...